Mini, midi alebo maxi šaty - ktorá dĺžka je pre vás najlepšia?

list Kategória: Inšpirácie Dátum vytvorenia: favorite Návštevy: 1041

Mini, midi, maxi. Každú sezónu je v móde iná dĺžka šiat a sukní.

Mini, midi, maxi. Každú sezónu je v móde iná dĺžka šiat a sukní. Keď sú v móde mini šaty, každá z nás by chcela mať v šatníku aspoň jeden model tejto dĺžky. Na druhej strane sú strihy a dĺžky šiat alebo sukní dobre prispôsobené postave. Pri pohľade na to, ako sa mení tvár ulíc veľkých miest, možno zároveň dospieť k záveru, že tieto pravidlá zaujímajú čoraz menej ľudí. Ako teda môžete vyzerať skvele a byť trendy?

Pre ktoré ženy sú určené mini šaty?

Nechceli by sme vám nič vnucovať. Chápeme potrebu experimentovať, vyskúšať si módu. Preto nebudeme tvrdiť, že ak máte krátke a silné nohy, nemali by ste nosiť mini šaty a sukne.

Namiesto toho vám odporučíme, aby ste si vybrali doplnky, ktoré vyvážia vašu postavu alebo vytvoria taký farebný vzhľad, že sa takmer nikto nebude pozerať na to, či sa vaša postava hodí k dĺžke mini alebo nie. Základom každého úspešného oblečenia je to, ako sa cítite. Ak máte pocit, že mini nie je pre vás, tým to končí. Ak to však chcete vyskúšať, urobte to!

Mini šaty sa dokonale hodia k letným čižmám a poltopánkam. Nie je pravda, že akákoľvek vyššia obuv vám skráti nohy. Dĺžka mini sa predlžuje, a ak máte rovné nohy a okrem silných stehien máte aj svalnaté lýtka, nosenie voľných topánok dokonca vytvorí dojem štíhlejších nôh, ako keby ste sa rozhodli obuť sandále.

Ak máte štíhle a dlhé nohy, ktoré sú definované ako tvarované, mini bude samozrejme vyzerať skvele. Nezáleží na tom, či si k nemu obujete športovú alebo elegantnú obuv. Na druhej strane, ak ste veľmi štíhla žena, sama zistite, či mini, ktoré vás opticky predĺži, vyhovuje vášmu zmyslu pre estetiku a sebavedomie.

mini_saty.png

Pre koho sú určené dámske midi šaty?

Midi dĺžka je najuniverzálnejšia. V skutočnosti v ňom môže vyzerať skvele každý. Preto nie je divu, že toľko žien hľadá midi šaty. Vyberte si šaty, ktoré vám najviac pristanú, či už sú rozšírené alebo vypasované.

Dĺžka midi je kompromisom medzi triedou a vyváženosťou a trochou tela. Ženy s pevnejšími stehnami vyzerajú skvele v elegantných midi šatách áčkového strihu. Najmä ak ešte viac zvýraznia svoj pás.

Aj pre veľmi štíhle a vysoké ženy sú midi šaty a sukne dokonalým módnym riešením. V takom prípade môžu byť správnou voľbou šaty na telo. Odhaľuje krivky, ktoré máme všetci a ktoré sú skryté pod širokým oblečením. Na druhej strane midi dĺžka odpútava pozornosť od veľmi štíhlych stehien.

Pokiaľ ide o midi šaty, hlavná časť zábavy spočíva vo výbere správneho strihu. A v našom obchode s dámskym oblečením ich je veľa. Okrem toho si môžete vybrať zo vzorov a farieb, aby ste nakoniec našli ideálny model pre vás.

Pre ktoré ženy sa odporúčajú dlhé maxi šaty?

Dĺžka maxi sa neustále vracia do popredia módnych trendov. Na jeseň/zimu aj na jar/leto. Zvyčajne sa však v chladnejšom období odporúčajú midi šaty ušité z trochu hrubšieho materiálu. V lete vhodnejšia maxi dĺžka.

Najmä ak ide o jemné šaty ušité z ľahkej tkaniny, ako je viskóza. Pri nosení v horúcom počasí takéto šaty doslova zachránia. Vzduch mierne nadvihuje tkaninu, čo spôsobuje upokojujúci pocit na pokožke. Ak je navyše tkanina ľahká, odráža slnečné lúče. V tejto súvislosti platí, že čím dlhšie šaty, tým lepšie. Kto vyzerá dobre v maxi dĺžke?

V tomto prípade je odpoveď jednoduchá: všetci! Aj veľmi nízke ženy si môžu zvoliť maxi dĺžku, ktorá paradoxne opticky predĺži siluetu. Efekt je ešte výraznejší pri topánkach na podpätku alebo platformách.

Vyššie ženy môžu nosiť nízke sandále s dlhými maxi šatami alebo si vybrať strih s rozparkom, ktorý ukáže napríklad jednu nohu. Zaujímavou možnosťou sú aj asymetrické šaty, ktoré kombinujú maxi s midi alebo dokonca mini.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December

Vytvorenie nového účtu

Máte už účet?
Prihláste sa radšej Alebo Reset password